Sääntöuudistuksia WBC:iin

27 Hel

Ehdinkö valittaa cremasta? Kiitos J-ho:n on paitsi sallittua myös muodikasta väheksyä creman merkitystä. Tämä ei kuitenkaan ole heijastunut kahvikisoissa käytettyihin sääntöihin. Suomessa taitaapi olla käytössä vuoden 2009 versio WBC:ssä käytetyistä säännöistä:

    Vanha määritelmä
    The color of crema should be
    hazelnut, dark brown and/or
    have a reddish reflection.

Ihan kivaa, jos on tuore myllyn omistaja ja saa hirveät kiksit cremasta. No entäpä jos ei ole tyytyväinen robustaan ja indian monsoon malabariin vaan haluaa käyttää jotain veret seisauttavan hyvän makuista vaaleapaahtoista kahvia josta cremaa ei vain yksinkertaisesti saa irti. Huono homma.

    Uusi määritelmä
    Judges will visually evaluate the appearance of the crema
    for correct color and appearance according to the barista’s
    description.

Miltäs tämä vaikuttaa? Tällainen päivitys on luvassa Lontoon pistekortteihin. Sääli vaan, ettei tämä uudistus varmaankaan ole käytössä Suomessa.

4 vastausta to “Sääntöuudistuksia WBC:iin”

  1. Mikko 27 helmikuun, 2010 klo 11:58 pm #

    Mikäli kahvi näyttää kisoissakin tältä http://farm5.static.flickr.com/4051/4241960065_bf39783b77.jpg , niin ihmettelen jos pistevähennyksiä on tiedossa. Ja onneksi makupisteitä on jaossa roppakaupalla enemmän kuin muista aspekteista saatavia 🙂

  2. Joona 1 maaliskuun, 2010 klo 9:31 pm #

    Makuhan se kai ratkaisee mutta on silti imo vääryys tulla sakotetuksi tuollaisista seikoista.

    Tuo sääntöuudistus muuten ei tule käyttöön Suomessa vielä tänä vuonna. Sinäänsä ihan ymmärrettävää koska uusien pistekorttien tulostaminen kaikille yhdeksälle kilpailijalle tekisi 45 kopiota. Esim. jos Turun karhukopiossa kopion hinta on 0,09€/paperi, niin tuosta tulisi 4,05€. Kilpaileminen on niin kallista :/

    Niin ja kiitos kommenteista. Olisi hienoa, jos Suomeenkin saataisiin viritettyä ulkomaita muistuttava kahviblogi-verkosto.

  3. Mikko 3 maaliskuun, 2010 klo 2:39 pm #

    Tiedätkö muuten onko vuoden 2009 säännöt käytössä kaikissa kansallisissa kisoissa vaiko vain Suomessa?

    Suomen scae-jaoston blogin perusteellahan vanhat säännöt olisivat kansallisissa kisoissa ja vuoden 2010 ainoastaan wbc:ssä.

  4. Joona 3 maaliskuun, 2010 klo 3:05 pm #

    En osaa sanoa :/

    Luulen että kansallisella viitataan tässä tapauksessa vain Suomen kansaan. Ei silti ole mikään ihme, jos muissakin maissa käydään kisat 2009-vuoden säännöillä.

    Kisakalenteri näyttää aika kiireiseltä huhtikuun osalta. Samaan aikaan kun Gastro-messuilla väännetään Suomen mestaruudesta, tekevät baristat Koreassa ja Keniassa voitavansa.

    http://www.worldbaristachampionship.com/national-bodies/events

Jätä kommentti